Verboden wapenbezit

Bent u aangehouden op verdenking van wapenbezit of heeft u al een dagvaarding ontvangen? Hoewel de vondst van een wapen op het eerste gezicht een lastig uitgangspunt lijkt, is uw zaak zeker nog niet verloren.

Gespecialiseerde advocaat

In Nederland is het bezit van (vuur-) wapens in beginsel verboden. Zelfs sierwapens en onschuldig ogende steekvoorwerpen kunnen op grond van de Wet wapens en munitie een strafbaar feit opleveren. Bepaalde groepen, zoals sportschutters, jagers en verzamelaars, hebben een vrijstelling. Een verdenking van de Wet, wapens & munitie kan ingrijpende gevolgen hebben. Voorarrest is toegestaan en bij een veroordeling riskeert u een gevangenisstraf. Was het wapen wel verboden? Is het door de politie getest op deugdelijkheid? Waar is het gevonden en heeft u er wel over kunnen beschikken? Deze en andere vragen zijn uiterst relevant voor het verdere verloop van uw strafzaak. Daarom is het zaak om in een vroeg stadium uw procespositie te bepalen. Waar het soms beter is om een verklaring af te leggen kunt u in andere gevallen beter (voorlopig) zwijgen. Ook een ontkennende verklaring kan later namelijk in uw nadeel werken. De hulp van een gespecialiseerde advocaat is dus belangrijk!

Verdedigers.nl: dé specialisten voor directe juridische bijstand en ondersteuning

ONZE SPECIALISTEN HELPEN!

Aangehouden voor wapenbezit? Bel voor onmiddellijke juridische bijstand tijdens kantooruren 020 - 60 60 680. Buiten kantooruren kunt u bellen met 06 - 42 92 21 39. Door onze kennis en ervaring werken wij efficiënt, waardoor de kosten laag blijven. In veel gevallen komt u in aanmerking voor de door de overheid - pro deo - gefinancierde rechtsbijstand.

Neem direct contact met ons door het bovenstaande formulier in te vullen. U kunt zich ook gratis en vrijblijvend door een van onze specialisten laten terugbellen.

Specialisten

Specialisten

De strafrechtadvocaten van Verdedigers.nl, onderdeel van Van Oosten Advocaten uit Amsterdam, zijn gespecialiseerd in de verdediging van cliënten. Ons team staat u bij met alle voorkomende juridische problemen.

Over onze specialisten

De Kosten

De Kosten

Dankzij onze specialisatie werken we efficient waardoor de kosten laag blijven. Vaak komt u in aanmerking voor de door de overheid - pro deo - gefinancierde juridische rechtsbijstand

Meer over de kosten